Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
divovske rajčice

D. Krce: 'Sada u ponudi imamo i rajčicu za četveročlanu obitelj'

divovsk rajčice (1)
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/4
04.07.2013.
u 17:51

U plasteniku površine oko 4000 četvornih metara divovskih rajčica ima još i neće biti iznenađenje ako sljedećih dana uberu nove rekordere.

"Ovo je definitivno obiteljska rajčica jer ova jedna dovoljna je za četveročlanu obitelj", šaleći se rekao je Bjelovarčanin Davor Krce ponosno predstavljajući divovske rajčice koje ovih dana dozrijevaju u njegovu plasteniku na Lepircu. Precizna digitalna vaga otkrila je da veći primjerak teži čak 1,1 kg, a drugom manjem do kilograma nedostaje samo 30 grama. U plasteniku površine oko 4000 četvornih metara divovskih rajčica ima još i neće biti iznenađenje ako sljedećih dana uberu nove rekordere.

"Ovo je samo nešto krupnija sorta, takozvani jabučar i ništa posebno. Isto sjeme sadili smo i ranijih godina, no ovako krupan nikada prije nije bio. Čini se da su nam se ove godine poklopili vremenski uvjeti i u kombinaciji s navodnjavanjem pogodovali su da dobijemo ovu veličinu", rekao je Davor objašnjavajući kako su uspjeli uzgojiti megarajčice.

Zajedno s bratom Alenom u hidroponsku plasteničku proizvodnju Davor je krenuo još 2007. godine i već su stekli prepoznatljivost na tržištu. Još prije dvije godine u Hrvatskoj su slovili kao jedini poznati proizvođači posebnih sorti rajčice, tigraste i čokoladne, a ove godine tržištu nude još dvije nove sorte.

"Ove godine uz krupnu rajčicu jabučara, grapolo sortu i od ranije poznate sorte tigra i čokolade, tržištu nudimo kod nas još neviđenu sortu žute rajčice te rajčice za punjenje u kojoj se koštice, odnosno meso unutra lako odvajaju te se može lako izdubiti i pogodna je za punjenje", istaknuo je Davor, nadajući se dobroj reakciji tržišta.  

>> Rajčice su izvrsno oružje za borbu protiv depresije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije